Jaa minä… no minä olen innokas rullaluistelija. Olen aina vältellyt urheilua numerolapun kanssa. Vapaamuotoinen, hyvinvointiin ja virkistykseen tähtäävä liikunta on enemmän minun juttu. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö harrastus olisi tavoitteellista. Ainakin tavoittelen joka kaudelta edellistä enemmän luistelukilometrejä.

Rullaluistelun löysin joskus -90 luvun loppumetreillä. Kaveri yllytti ruokatunnilla urheiluliikkeen alennusmyyntiin ja sieltä sitten löytyikin ensimmäiset rullaluistimeni, K2 -luistimet peräti 82 mm:n rullilla. ’Peräti’ sikäli että tuo koko taisi olla suurin mitä alennuskasasta löytyi. Sittemmin rullakoko on kasvanut.

Rullaluistelu on kesäkelien aikaan pääasiallinen liikuntamuotoni. Talvisaikaan kun rullauistelu jää vähemmälle, liikuntaharrastuksiin kuuluvat retki- ja rataluistelu, murtsikkahiihto ja laskettelu.

Inline!

Kirjoittamisen idea lähti oikeastaan siitä, että halusin jakaa kokemuksiani eri luistelureiteistä ja -kohteista. Ihan senkin takia, että itsellä on ollut joskus haastetta löytää uusia kohteita ja tietoa niistä. Hyvällä tuurilla joku saattaa näistä minun luistelutarinoista löytää itselleen uuden luistelukohteen. Ehkä tässä on myös sellainen taka-ajatus, että blogin kirjoittaminen ”pakottaa” hakemaan uusia kohteita. Saatanpa reittikuvausten lisäksi muutenkin kirjoitella muutakin rullaluisteluun liittyvää. Ja ehkä noista talvikauden ”sivulajeistakin” voisi jotain kirjoitella. Katsotaan nyt mitä tästä lopulta syntyy..